Baby din Baby– og føde til en stor læser

Der er en masse muligheder derude når det kommer til at hjælpe dit barns udvikling langs, herunder piping Mozart til dit barn i livmoderen eller undervise hende at underskrive kort efter hun er født. Men du stadig giver dit barn en god start blot ved at give hende de byggesten, hun bliver nødt til at lære at læse.

Næsten alle de vigtige ting, som moderne videnskab tyder på, når det kommer til at hjælpe din babys hjerne udvikler har været praktiseret af forældre i årtusinder. Nu som nogensinde er disse trin vigtigt:

Synge til din baby. Babyer og småbørn elsker RIM næsten lige så meget som de elsker den beroligende lyd af din stemme.

Tale til din baby. Selv når din baby er lille, snakke med hende som om hun allerede forstår hvad du siger. Brug gestus, kropssprog og tone i stemmen til at holde hendes opmærksomhed og dramatisere din besked.

Efterligne din baby. Når hun gør de første eksperimenterende lyde, gøre dem tilbage til hende. Din baby vil føle hvor vigtigt hun er til dig, og få glade af indsatsen af sprog.

Spille “hvor er den?” spil. Spørg din baby, “Hvor er dine tæer?” “Find” hendes tæer og røre ved dem, derefter skifte vilkår til hendes fingre eller næse.

Røre din baby. Når det er muligt, holde din baby på skødet og kæle hende mens du taler eller synger for hende. Selv når hun er meget ældre, vil hun stadig knytte varme og hygge i denne tidlige erfaring med sprog.

Starter ud med bøger. Endda så tidligt som seks uger gammel, kan du begynde at indføre bøger til din baby. Vælge lyse, taktile bøger med klare billeder af ting din baby kunne genkende, som hvalpe eller barnesenge. Robust bøger de kan røre eller pet er ideel; kigge efter klassiske “touch-and-feel” titler som Baby dyr kys eller Pat Bunny. Den klassiske struktur “Stille bog,” med Broderier, fletninger, spænder og knapper, er en uovertruffen måde at interessere en lidt ældre baby. Kæle din baby på skødet og læse i korte perioder, så det aldrig bliver anstrengende for dig eller hende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.